07 april 2020

Schrijfster Rian Visser op bezoek

Woensdag 5 februari heeft de Alphense Montessori school  Rian Visser, bekend kinderboekenschrijfster, mogen ontvangen. In samenwerking met de Peuterstart en de BSO van Junis organiseerden zij een ouderavond over het belang van (voor)lezen.

Naast dat Rian toelichting gaf over het tot stand komen van haar (prenten) boeken, zoals bijvoorbeeld Nippertje, gaf zij ook informatie aan ouders en leidsters over het inzetten van apps en wepboeken. Luisterboeken kunnen bijvoorbeeld ook ingezet worden om kinderen goed in een verhaal te laten komen, zodat zij met plezier zelf verder kunnen en willen lezen. In de aanbiedingen van boeken is het van belang dat kinderen gemotiveerd zijn om het verhaal te willen lezen. Hier zijn eigentijdse woorden en tekeningen van groot belang bij. Rian Visser gaf daar aantal voorbeelden van.

Kantoor- en boekhandel Haasbeek was aanwezig om aantrekkelijke kinderboeken voor alle leeftijden aan te bieden aan de aanwezige ouders. Het team van de Alphense Montessorischool en het team van Junis Peuterstart en Junis BSO, hoopt dat ouders door o.a. deze ouderavond nog gemotiveerder zijn om dagelijks met hun kinderen leuke boeken te lezen. Veel lezen is immers essentieel voor een goede woordenschatontwikkeling en het verkrijgen van een goed leestempo. Dit komt het begrijpend lezen ten goede, zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs, maar bovenal geeft een goed leestempo kinderen steeds meer plezier bij het lezen van leuke boeken!