22 april 2018

Rommelmarkt voor Malawi

Op de eerste lentedag was de rommelmarkt voor Edukans, de organisatie waarmee één van onze leerkrachten (DIana van Heel) in de meivakantie op pad gaat om leerkrachten te ondersteunen in Malawi.

De leerlingen zamelden speelgoed, boeken en spelletjes in. Viggo en Feline hadden zelfs heerlijke koekjes en cupcakes gebakken om te verkopen! De organisatie heeft er hard aan gewerkt om alles te voorzien van prijsjes, het netjes te ordenen en alles in goede banen te leiden. De ze was in handen van onze leerlingen Bernadet,  Isis, Charly en Björn,

De markt werd druk bezocht en er werden heel wat spullen verkocht. We zagen al heel wat blije kinderen met hun nieuwe spulletjes.  Ook de kraampjes werden bemand door leerlingen. Zij rekenden uit wat de klant moest betalen en regelden het wisselgeld.

Na afloop waren er nog wel wat spullen over. Deze worden gedoneerd aan de GrandBazar aan de Ouvertureweg 19 in Alphen aan den Rijn. Dit is een 2e kans winkel van Stichting SLIMM . Alle opbrengsten vloeien direct naar Help elkaar Helpen.. Deze kringloopwinkel doet mee met Alphenaren voor Alphenaren. Dat betekent dat zij o.a. speelgoedpakketten samenstellen voor kinderen uit gezinnen die leven van de voedselbank etc. Alle donaties komen zo goed terecht.

Tot nu toe is de opbrengst van de spaarkaarten en de rommelmarkt rond de 500 euro. We zijn benieuwd of dat nog oploopt, want tot 5 april kunnen de volle spaarkaarten worden ingeleverd!