Nieuws

Beste (toekomstige) ouders, Zoals u weet zijn alle basisscholen in Nederland gesloten, zo ook de Alphense Montessorischool. Wij vangen uiteraard wel kinderen op van ouders die werkzaam zijn in de vitale beroepen en wij werken als team keihard om het onderwijs op afstand op de korte en de lange termijn vorm te geven. Ondanks dat… Lees verder »

Zou jij op een school willen werken waar het kind vanuit visie echt centraal staat en waar het onderwijs afgestemd wordt op de behoeften van een kind?   Onze montessorischool is aan het groeien. Daarom zoeken wij van de Alphense Montessorischool per 1 augustus een extra middenbouw collega. Je komt te werken in een super… Lees verder »

Woensdag 5 februari heeft de Alphense Montessori school  Rian Visser, bekend kinderboekenschrijfster, mogen ontvangen. In samenwerking met de Peuterstart en de BSO van Junis organiseerden zij een ouderavond over het belang van (voor)lezen. Naast dat Rian toelichting gaf over het tot stand komen van haar (prenten) boeken, zoals bijvoorbeeld Nippertje, gaf zij ook informatie aan ouders… Lees verder »

De commissie Tuinonderhoud kan nog versterking gebruiken. De leden komen eens in de zes weken op zaterdagochtend in actie om te snoeien, te planten en bladeren op te vegen. Zin om een keer mee te doen? Groene vingers zijn niet nodig, als u er maar lol in hebt om buiten bezig te zijn en niet… Lees verder »

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord gaat het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs op 30 en 31 januari twee dagen staken. Onze school zal op 30 en 31 januari dicht zijn. De staking roept dit kabinet op om structureel extra te investeren in het onderwijs, voor de toekomst van onze kinderen en de generaties die volgen. Wij… Lees verder »

Groep A zal ter afsluiting van het kosmische thema “Tijd”, op vrijdag 24 januari om 11:45 uur in de speelzaal hierover een opvoering houden. Per leerling uit groep A is er 1 volwassene welkom, om deze voorstelling bij te wonen. De voorstelling duurt tot circa 11:15 uur. Helaas is het i.v.m. de ruimte en veiligheid… Lees verder »

Kerstdiner

19 december 2019

Donderdag 19 december gaan we met elkaar dineren in kerststijl. Ieder kind maakt een gerechtje alleen voor in de klas en niet, zoals voorgaande jaren, ook voor in de aula. Wij willen u vragen om donderdagochtend een tas mee te geven met daarin een bord, bestek en een drinkbeker. Het kerstdiner is van 17:00 tot… Lees verder »

De sportdag was weer een succes! De kinderen hebben een sportieve dag gehad. De ochtend stond in het teken van de spelletjes op het veld van v.v. Alphia. De bovenbouwers hielpen de kinderen van de andere bouwen en de leid(st)ers hebben vol bewondering gekeken naar hoe dat ging. Het was mooi om te zien dat… Lees verder »

Fietsles BB 20 september

20 september 2019

De Fietsles ( door Fleur & Shanna ) Fleur: De fietsles vond ik leuk voor de eerste keer, maar de opdracht met de schuine stoep vond ik een beetje lastig. Shanna: Ik vond de fietsles leuk voor de zoveelste keer, maar alles was makkelijk, behalve de schuine stoep. Die vond ik iets lastiger. En voor… Lees verder »

Montessori Kind Centrum

7 september 2019

Nadat afgelopen schooljaar het besluit genomen is om een MKC te worden, gaan we dit schooljaar verder werken aan de teambuilding met de opvang en de AMS. Daarnaast gaan we nadenken over de eerste gezamenlijke activiteiten en gaan we nog intensiever samenwerken op het gebied van de zorg. In de loop van het schooljaar zullen… Lees verder »

Op woensdag 18 september is het weer jaarmarkt. Alle kinderen zijn die dag vrij van school.

De tassenkasten staan er!!! De kinderen uit de MB en BB kunnen nu hun jas netjes aan de kapstok hangen en hun tas in de kast zetten. Iedere MB en BB groep heeft haar eigen tassenkast. Binnenkort mogen de kinderen zelf ook nog een persoonlijke touch aan hun klassenkast geven.

Op 12 september start om 19.30 de informatieavond voor ouders. Het programma is als volgt: 19:15-19:30   Inloop met koffie/thee 19:30-20:00   Presentatie Gregory  20:00-20:15   Pauze + Inloop klas van uw kind(eren) 20:15-20:45   Presentatie in de klas van uw kind(eren) door de leid(st)ers 20:45-21:00   Mogelijkheden tot het bezoeken van een andere klas          … Lees verder »

Wat leuk om alle kinderen en ouders in goede gezondheid en met frisse moed weer op school te zien! Speciaal welkom aan de nieuwe kinderen en ouders die zich bij onze school aangesloten hebben. De kinderen zijn in de laatste weken van het afgelopen schooljaar al komen wennen, maar zo’n ‘echte’ start blijft spannend. Het… Lees verder »