Nieuws

Montessorimateriaal

11 oktober 2019

Wij willen u graag een indruk geven van de montessorimaterialen en hun functie! Één van de manieren om vaardigheden op een concrete manier aan te bieden is met behulp van het montessorimateriaal. De materialen stellen de kinderen in staat om zelfstandig naar de essentie van een vaardigheid op zoek te gaan en het nodigt uit… Lees verder »

In het kader van de Kinderboekenweek zijn we gestart met de ‘voorleesmaatjes’. Kinderen uit de BB lezen de kinderen uit de MB en OB voor. Mooi om te zien hoe de oudere kinderen hun verantwoordelijkheid nemen en zich helemaal inleven in het verhaal dat ze voorlezen. Een mooi middel om kinderen uit verschillende bouwen met… Lees verder »

Kinderboekenweek

2 oktober 2019

De kinderboekenweek is vandaag officieel van start gegaan. In de speelzaal werd de week officieel geopend door Maaike en Lilian. Maaike nam de kinderen mee op reis en benoemde verschillende manieren van reizen. Een aantal bovenbouwers hadden een stukje voorbereid over een reis die zij wel eens gemaakt hadden. Daarna kwam Lilian op haar veel… Lees verder »

De sportdag was weer een succes! De kinderen hebben een sportieve dag gehad. De ochtend stond in het teken van de spelletjes op het veld van v.v. Alphia. De bovenbouwers hielpen de kinderen van de andere bouwen en de leid(st)ers hebben vol bewondering gekeken naar hoe dat ging. Het was mooi om te zien dat… Lees verder »

Fietsles BB 20 september

20 september 2019

De Fietsles ( door Fleur & Shanna ) Fleur: De fietsles vond ik leuk voor de eerste keer, maar de opdracht met de schuine stoep vond ik een beetje lastig. Shanna: Ik vond de fietsles leuk voor de zoveelste keer, maar alles was makkelijk, behalve de schuine stoep. Die vond ik iets lastiger. En voor… Lees verder »

Montessori Kind Centrum

7 september 2019

Nadat afgelopen schooljaar het besluit genomen is om een MKC te worden, gaan we dit schooljaar verder werken aan de teambuilding met de opvang en de AMS. Daarnaast gaan we nadenken over de eerste gezamenlijke activiteiten en gaan we nog intensiever samenwerken op het gebied van de zorg. In de loop van het schooljaar zullen… Lees verder »

Op woensdag 18 september is het weer jaarmarkt. Alle kinderen zijn die dag vrij van school.

De tassenkasten staan er!!! De kinderen uit de MB en BB kunnen nu hun jas netjes aan de kapstok hangen en hun tas in de kast zetten. Iedere MB en BB groep heeft haar eigen tassenkast. Binnenkort mogen de kinderen zelf ook nog een persoonlijke touch aan hun klassenkast geven.

Op 12 september start om 19.30 de informatieavond voor ouders. Het programma is als volgt: 19:15-19:30   Inloop met koffie/thee 19:30-20:00   Presentatie Gregory  20:00-20:15   Pauze + Inloop klas van uw kind(eren) 20:15-20:45   Presentatie in de klas van uw kind(eren) door de leid(st)ers 20:45-21:00   Mogelijkheden tot het bezoeken van een andere klas          … Lees verder »

Wat leuk om alle kinderen en ouders in goede gezondheid en met frisse moed weer op school te zien! Speciaal welkom aan de nieuwe kinderen en ouders die zich bij onze school aangesloten hebben. De kinderen zijn in de laatste weken van het afgelopen schooljaar al komen wennen, maar zo’n ‘echte’ start blijft spannend. Het… Lees verder »